Najave svibanjskih webinara

Tijekom svibnja održati ću dva webinara na platformi Edukacije Profil Klett. Proučiti ćemo aplikacije Plickers i Kahoot. Prijave će biti otvorene nekoliko dana prije samih webinara i gledatelji će dobiti potvrde o usavršavanju.

7.5. “Plickers – alat za inovativnu provjeru znanja u razredu”

Plickers je online aplikacija koja učiteljima omogućava brzu i jednostavnu provjeru učeničkog znanja i promišljanja uz minimalnu upotrebu tehnologije. Bez obzira na dob učenika Plickers može biti rješenje za ponavljanje, provjeru i samo za otvaranje novih rasprava. Učenici pri tome sudjeluju pokazujući kod na papiru, a učiteljima je potrebno računalo s projektorom, mobitel s instaliranom aplikacijom i vezom na internet. Na webinaru ćemo prikazati sve faze rada s aplikacijom i dati odgovore na pitanja zainteresiranih.

Plickers i Kahoot

21.5. “Osnove Kahoota”

Približavanjem kraja nastavne godine učitelji sve češće nastoje provjeriti znanje svojih učenika. Kahoot omogućuje provjeru znanja kroz uzbudljivu igru i natjecanje. Kviz aplikacija je iznimno popularna među učenicima bez obzira na njihovu dob. Uz računalo i projektor u razredu za igranje kviza učinicima je potreban mobitel s vezom na internet. Kahoot kviz je moguće zadati za rješavanje izvan učionice kao zadaću ili pripremu za ispit. Na webinaru ćemo prikazati postupak oblikovanja kviza i njegovu upotrebu u učionici.